26 Ocak 2014 Pazar

Uluslararası Boğaziçi Kupası

Bu sene 25 – 27 Ocak 2014 tarihleri arasında ilk defa gerçekleştirilen Uluslararası Boğaziçi Kupası  8-13 yaşları arasındaki yerli ve yabancı eskrimcileri İstanbul’da bir araya getirdi.
international-bosphorus-cup

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Türkiye Eskrim Federasyonu’nun resmi turnuvaları arasında yer alan organizasyon Tuzla’daki Kafkale Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi.

Bu yıl Süper Minikler ve Minikler kategorilerinde ilki düzenlenen Boğaziçi Kupası'nın yıllar içinde uluslararası alanda geleneksel hale gelmiş saygın bir organizasyon olmasını hedefleniyor.
uluslararsı-boğaziçi-kupası-kılıç-şampiyonu-aysu-zeynep-çelebi
Uluslararası Boğaziçi Kupası’nda (International Bosphours Cup)  Süper Minikler ve Minikler yaş grubunda ferdi ve takım müsabakaları halinde düzenlenen organizasyonun, ferdi müsabakalarında mücadele eden sporculara, toplamda 12 altın, 12 gümüş ve 24 bronz madalya verildi.

Takım karşılaşmalarında ise toplamda 6 birincilik, 6 ikincilik ve 6 üçüncülük kupası verildi.

Uluslararası Boğaziçi Kupasının Süper Minikler kategorisinde kılıç dalında mücadele eden Aysu Zeynep Çelebi turnuvada göstermiş olduğu üstün performansla turnuva birinciliğini alırken, yeteneğiyle de geleceğin yıldız adayı olarak gösterildi.